Over Jedidja

Op school leren we rekenen, lezen en schrijven.

Maar leven, wie leert ons dat?

Wat is belangrijk? Hoe voeg ik iets toe? Hoe ga ik om met tijd? En met spullen? Hoe maak ik vrienden? Hoe ga ik om met mensen? Hoe maak ik keuzes waar ik achter sta? Hoe krijg ik dingen voor elkaar? Wat doe ik als ik ergens tegenop zie? Hoe moet ik dromen? En wat moet ik met mijn dromen? Wat als ik iets eng vind? Wat moet en mag ik met geld? Wat mag ik aan anderen vragen en wat moet ik zelf doen? Wanneer moet ik praten en wanneer moet ik stil zijn? Wat maakt gelukkig? Is geluk eigenlijk belangrijk?

De antwoorden op deze vragen ben ik stukje bij beetje aan het vinden. Ik ben aan het leren hoe leven werkt. Als we nou met elkaar delen wat we leren, dan hoeven we niet allemaal dezelfde fouten te maken. Laten we ons leven met elkaar delen en leren van elkaar. Dan komen we sneller verder dan als we het alleen zouden doen. Dat is wat ik wil doen op Dapst.nl.

Ik zal met je delen wat ik leer en lezen wat jij te zeggen hebt. Dan leren we van elkaar hoe we leven moeten.

Waarom ‘Dapst‘?

Goeie vraag!

Dapst is mijn overtreffende trap van dapper.

Dap, dapper, dapst.

Nieuwe dingen leren, kost moeite. Aan dingen beginnen waarvan je nog niet weet of het gaat lukken, is eng. Voelen dat je iets eng vindt, of merken dat het niet meteen lukt, en dan toch doorzetten: Dat is dapper.
Om voluit te leven hoef je niet perfect, vlijtig, knap of slim te zijn. Maar wel dapper! Omdat ik daarvoor wil gaan heet deze blog Dapst.

Jedidja van der Wolf

Ik ben Jedidja. Mijn favoriete bezigheid is praten met mensen. Ik benader dingen graag vanaf de zonnige kant. En ik ben het gelukkigst als mijn agenda niet te vol zit en mijn kleren niet te strak. 

Ik ben getrouwd met Bart en mama van Eva (7) en Nora (5). We wonen in Wageningen.
Ik werk als buurtmaatschappelijk werker bij een welzijnsorganisatie en daarnaast coach ik studenten en young professionals.